Serviceassistent, timelønnede vikarer

Som timelønnet afløser er du en vigtig brik i at få enderne til at mødes ved fridage, sygedage og ferie på Hospice Djursland. Vi kan ikke give et fast timeantal, men tilbyder et meningsfyldt vikararbejde på en spændende arbejdsplads, gode kollegaer og mulighed for godt og langvarigt samarbejde. Arbejdstiden er fra 7-12 i hverdagene.

Læs mere og ansøg her

Sygeplejerske, fast stilling fra 1. juni 2023

En af vores gode kollegaer har valgt at gå på pension, og vi søger derfor en ny god kollega - en sygeplejerske til 30-32 timer/uge fra 1. juni 2023


Vi søger en sygeplejerske, der brænder for arbejdet med palliation til børn og unge med livstruende og livsbegrænsende sygdomme.
Strandbakkehuset modtager børn og unge i alderen 0-18+ år fra hele Danmark. Vi har 4 familieenheder, hvor hele familien har mulighed for at blive indlagt, når der er behov for en specialiseret tværfaglig lindrende indsats. Indlæggelsestiden kan variere fra uger til måneder.

Opholdet i Strandbakkehuset kan have til formål at styrke familien til at overkomme hverdagen med et livstruet og/eller livsbegrænset sygt barn. Eller til formål at lindre barnet og hele familien i barnets sidste levetid. Den palliative indsats vil være målrettet såvel det syge barn som forældre og søskende.


Download en funktionsbeskrivelse her.

Læs mere og ansøg her

Sygeplejerske, barselsvikar fra 1. maj 2023 til 31. marts 2024

Drømmer du om tid til børn, unge og deres familier? Er børne- og ungehospice noget for dig? Har du lyst til at undersøge dette nærmere? Så har du nu muligheden NU.


Strandbakkehuset modtager børn og unge i alderen 0-18+ år fra hele Danmark. Vi har 4 familieenheder, hvor hele familien indlægges til en specialiseret palliativ behandling og pleje eller et forløb til aflastning. Indlæggelsestiden kan variere fra uger til måneder. Opholdet i Strandbakkehuset skal styrke den enkelte familie til at overkomme hverdagen med et livstruet og/eller livsbegrænset sygt barn. Den palliative indsats vil være målrettet såvel det syge barn, som forældre og søskende.


Download en funktionsbeskrivelse her.

Læs mere og ansøg her

Din støtte gør en forskel

Strandbakkehuset gør en forskel for familier, hvor hverdagen er præget af et barns livsbegrænsende eller livstruende sygdom. 

Vi vil gerne hermed sige stor TAK til alle, der støtter os - både i det store og i det små.


Donationerne anvendes som udgangspunkt til trivsel og glæde for familierne i Strandbakkehuset eksempelvis ved gennemførsel af forskellige projekter, som fremmer den lindrende indsats.

Såfremt man ønsker, at donationen bruges til et specielt formål og/eller at donationen skal fremgå af oversigten over støtte og gaver på vores hjemmeside, bedes man kontakte os på tlf. 7841 3400.


Donationer til Strandbakkehuset er godkendt efter Ligningslovens §8a, hvorfor Strandbakkehuset er frataget fra at betale boafgift af arv mv., og gavegiver kan fradrage det samlede ydede gavebeløb, der ikke overstiger kr. 17.700,00 (2023).


Sådan vises donationerne på vores hjemmeside

Virksomheder: donationen vil fremgå på vores hjemmeside samt evt. formål donationen er skænket til, medmindre andet meddeles. Privatpersoner: donation og navn vil kun fremgå af vores hjemmeside, hvis det ønskes - giv os venligst besked om dette. 

Indsamlinger: hvis man gerne vil lave en indsamling eksempelvis i stedet for blomster til en begravelse, hvor man ønsker familie og venner betænker Strandbakkehuset, bedes man kontakte os for at få udleveret et særskilt kontonummer.

INDBLIK

- online nyhedsbrev fra Strandbakkehuset

Her kan du holde dig orienteret om Strandbakkehusets udvikling.

Vi vil opdatere denne side jævnligt med et overblik over de vigtigste ting, der er sket 'siden sidst', samt kaste et blik ind i den kommende tid.

Hvis du ønsker, kan du tilmelde dig "nyhedsbrevet", så du får en mail med et kort overblik over udviklingen og begivenhederne på Strandbakkehuset - når der er et nyt INDBLIK.

* påkrævet felt

I følge EU's Persondata forordning skal vi have din tilladelse til at sende vores nyhedsbreve til dig. Klik i feltet nedenfor, for at give tilladelse.


Læs mere om vores persondatapolitik her

Vi bruger Mailchimp til udsendelse af vores nyhedsbreve. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, godkender du, at vi overfører dine informationer til Mailchimp. Læs mere om Mailchimps persondatapolitik her.

Ophold i Strandbakkehuset

Familielivet kan være svært, når der er et barn med alvorlig sygdom i familien. Strandbakkehuset har rammerne til, at I kan leve jeres familieliv med de vilkår, sygdommen giver. Omgivet af smuk natur får I ro og støtte til at vænne jer til en ny hverdag.


Vi arbejder for, at barnets hverdag rummer liv, leg og lindring. 

Omsorgen for hvert barn er unik. Vi yder medicinsk behandling for at lindre eller behandle symptomer, men vi har også muligheder som udendørs leg, spabade, sanserum, kreative aktiviteter og meget mere, der henvender sig til både søskende, forældre samt det syge barn/unge.


Vi ved, at barnets forældre, som regel er de vigtigste personer i barnets liv. Derfor har vi fokus på restitution og opladning af dig/jer. Vi frigiver tid til, at I kan være en familie og har fokus på, hvordan vi kan støtte jer i at være så samlet som muligt. Ligeledes støttes der i løbende oplæring af den nødvendige behandling til barnet/den unge.


Fysiske rammer

I Strandbakkehuset kombinerer vi den ro, det giver at have sin egen lejlighed som familie med trygheden ved, at sygeplejersker er tilgængelige døgnet rundt til at støtte og hjælpe med de behov, I har som familie. 


Vi skaber plads til, at hele familien kan få tid til sig selv og hinanden, og vi lægger særlig vægt på, at søskende kan føle sig hjemme i huset. Der er plads til socialt samvær med venner og familie, let adgang til natur og plads til leg.


Læs om de enkelte rum længere nede på siden.


Menneskerne bag

Personalet består af sygeplejersker, læge, pædagog, socialrådgiver, fysioterapeut, musikterapeut, præst og psykolog. Derudover kommer der både hospitalsklovne, lege- og kreahelte samt frivillige i huset, som alle biddrager til omsorg og helhedssyn på jeres families psykiske, fysiske, sociale og eksistentielle behov.

Du kan læse mere om menneskerne i Strandbakkehuset her. 


De andre familier i huset

På Strandbakkehuset er der plads til 4 familier. Det kan variere, hvor mange der indlagt. Det betyder for jer, at I kan møde andre familier i fællesarealerne, f.eks. i køkkenalrummet omkring måltiderne eller fælles aktiviteter i huset. Som personale er vi opmærksomme på, hvad hver enkelt familie har behov for i forhold til at indgå i fællesskabet.


Aktiviteter uden for Strandbakkehuset

Djursland er et sted fuld af seværdigheder og forlystelser for hele familien. En del af disse steder har givet fribilletter, så familierne i Strandbakkehuset har større mulighed for oplevelserne. Det er bl.a. 

 • Ree Park, hvor man kan se tæt på al verdens dyr
 • Djurs Sommerland
 • Skandinavisk dyrepark
 • Kattegatcenteret
 • Munkholm Zoo
 • Grenå Svømmehal

Spørg personalet om mulighederne. 


Hver tirsdag, fra kl. 18-21, om sommeren, er der veteranbilstræf, på parkeringspladsen til Kalø slotsruin. Det er gratis at komme ned og se på biler og motorcykler.

Sygeplejerske vikar Strandbakkehuset Børne- og Ungehospice

Nu har du muligheden for at prøve noget nyt. Strandbakkehuset Børne- og Ungehospice søger nemlig en sygeplejerske 30-32 timer i et vikariat fra den 1.12.22 til den 30.9.2023.


En af vores dygtige sygeplejersker har fået orlov for at dygtiggøre sig yderligere indenfor palliation og hospicefilosofien; så har du lyst til at få erfaring med den palliative indsats til børn og unge med livsbegrænsende eller livstruende sygdom og samtidig et indblik i, hvad Strandbakkehuset Børne-og Ungehospice er, så har du chancen nu.

Søg stillingen her

Følg os på Instagram: @strandbakkehuset 


Hvem kommer til os

Børn og familier kommer til Strandbakkehuset med forskelige baggrunde og af forskellige årsager. Vi møder børn og unge i alle faser af deres sygdomsforløb. Det kan være når barnet/den unge lige er diagnosticeret, når barnet/den unge har levet med sygdommen gennem flere år samt ved ændringer i sygdommens tilstand. Uanset stadie har vi fokus på målrettede indsatser til bedring og optimering af livskvaliteten.

BLOG

Læs familiernes fortællinger

 • Strandbakkehusets arkitektur skaber forudsætninger for liv, leg og lindring
  02/05/2024
  Strandbakkehusets arkitektur skaber forudsætninger for liv, leg og lindring

  Effektteamets research, viden og feltstudier har dannet et afgørende grundlag for valget af arkitektoniske virkemidler i Strandbakkehuset; fra de indledende faser til byggeriets færdiggørelse og nu, hvor projektet er genbesøgt og evalueret.

  Læs mere
 • Indslag i Go' morgen Danmark
  30/10/2023
  Indslag i Go' morgen Danmark

  Børnehospice kan lindre og aflaste familier til syge børn. Merles mor ville gerne have kendt til den mulighed tidligere.

  Læs mere
 • National Hospicedag
  31/08/2023
  National Hospicedag

  7. september er National Hospicedag


  I fællesskab sætter samtlige hospicer i Danmark fokus på alt det et hospice står for; nemlig lindrende behandling, medmenneskelig omsorg og pleje for både patienter og pårørende samt et højt sundhedsfagligt niveau.

  Fordelt i hele landet er der 19 hospicer og 2 børnehospicer. Vi er alle specialiserede behandlingstilbud for mennesker med alvorlige og livstruende sygdomme, der har komplekse problemstillinger.

  Strandbakkehuset holder ikke åbent hus i forbindelse med National Hospicedag.

  Strandbakkehuset og Hospice Djursland har til denne dag designet en flyer i fællesskab, som vil blive delt rundt i lokalområdet. Vi vil ikke holde åbent hus på denne dag.


  Formålet med National Hospicedag er at sprede budskabet om, at et hospice er et specialiseret behandlingstilbud for mennesker med alvorlige og livstruende sygdomme, der har komplekse problemstillinger. Målet er at fremme udviklings- og forskningsmulighederne inden for palliation.

  Et ophold på hospice er gratis for alle, der lider af alvorlige og livstruende sygdomme, der kræver en specialiseret behandling og omsorg. Det er enten en sygehuslæge eller patientens egen læge, der henviser til hospice. Her bliver patienten taget godt hånd om af både læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, psykomotoriske terapeuter, psykologer, præster, socialrådgivere og musikterapeuter. Alle med særligt fokus på palliativ indsats.

  Du kan læse meget mere om hospice, hospicefilosofien og Strandbakkehuset her på vores hjemmeside.

  Læs mere
 • Stjernestund i Strandbakkehuset
  06/07/2023
  Stjernestund i Strandbakkehuset

  Viggas Første Cykeltur

  Læs mere

Din støtte gør en forskel 

Vi vil gerne sige stor TAK til alle, der støtter til os - både i det store og i det små.

Som udgangspunkt anvendes donationerne til trivsel og glæde for de syge børn og unge og deres familier, men de kan også anvendes til gennemførsel af forskellige projekter, som fremmer den lindrende indsats på Strandbakkehuset.


Læs mere her om dine muligheder for at støtte os både som privatperson, virksomhed og som fond.


TAK 

Oplev Strandbakkehuset

Se præsentationsvideoer af Strandbakkehuset og kom på rundtur med Strut og TEEN ved at klikke på billedet herunder.

Tværfaglig og helhedsorienteret tilgang med fokus på hele familien


Vi ser barnet bag diagnosen og har øje for, hvad der er vigtigt her og nu. I Strandbakkehuset arbejder vi tværfagligt og helhedsorienteret på at lindre de symptomer og andre udfordringer, man som familie måtte have på baggrund af barnets svære sygdom.


Vi arbejder tværfagligt og er opsøgende. Det betyder, at man på Strandbakkehuset kan møde sygeplejersker, læge, fysioterapeut, psykolog, musikterapeut, socialrådgiver, pædagog og præst.

Formålet med den lindrende indsats er at skabe rammer og etablere støttefunktioner, således at familien oplever at blive set som den familie, man er, med egne livsstil, normer og værdier og opfattelse af hvad der for den samlede familie giver livskvalitet

Jeg er glad, når jeg er her på Strandbakkehuset. Jeg skal ikke tænke på skole og alt dét, jeg skal gøre der. Jeg havde håbet på, at vi kunne være her noget længere tid. Jeg tror, mor og far også slapper af her. Det er rart at være sammen og opleve en tur til Kattegatcenteret på min fødselsdag. Det er hyggeligt, at det er flere børn her - så er der flere at lege med. Nogle gange keder jeg mig ligesom derhjemme, så driller jeg min søster. Men det er mere derhjemme. Nogle gange kan det være irriterende, at alle spørger om min bror.

- Liv 11 år, søster til patient 

Hvem er vi

Strandbakkehuset består af mange dedikerede mennesker - bestyrelse, sygeplejesker, terapeuter og mange flere arbejder hver dag for, at familier får den bedste tid hos os. 

Udover ledelse og sygeplejesker har vi også en pædagog, socialrådgiver, psykolog, musikterapeut, fysioterapeut, læge og præst. Køkken, service, sekretariat og bygningsansvarlig står også på spring til at hjælpe og derudover vores frivillige, som sørger for friske blomster i huset, hjemmebag og meget andet. 


Mød menneskerne

Velkommen til Strandbakkehuset

Strandbakkehuset er et sted for familier, hvor er der børn med livsbegrænsende eller livstruende sygdom. I Strandbakkehuset er der plads til, at hele familien kan få et pusterum. På fagsprog tilbyder vi en specialiseret palliativ indsats, men mødre til tidligere patienter kalder os både "Et pusterum" og "Et sted at være sammen". 


Familielivet kan være svært, når der er et barn med alvorlig sygdom i familien. Strandbakkehuset skaber rammerne for, at I kan leve jeres familieliv med de vilkår, sygdommen giver. Omgivet af smuk natur får I ro og støtte til at vænne jer til en ny hverdag.

Video-rundvisning

Caroline fortæller om Strandbakkehuset og viser rundt i videoen herunder.

Type text here

Styregruppe

Opgaven med etableringen af Strandbakkehuset løftes af mange kompetente personer, både medarbejdere, bestyrelsesmedlemmer, frivillige og eksterne samarbejdspartnere. De forskellige kompetencer er organiseret i udvalg.


Etableringens styregruppe består af bestyrelsesformand Jørgen Keinicke, hospiceleder Dorit Simonsen, bygningsansvarlige Niels Ole Birk og projektkoordinator Rikke Nichols.

Henvisning til Strandbakkehuset

Henvisning til Strandbakkehuset kan foretages af praktiserende læge, af læge på en hospitalsafdeling eller en læge i et børne–unge palliativt team.

Visitationen bygger på en tværfaglig vurdering og foretages af hospicelederen eller dennes stedfortræder i samarbejde med den tilknyttede læge.

Der visiteres løbende alle hverdage i dagtimerne.

Der findes ikke nogen venteliste til Strandbakkehuset. Dette betyder imidlertid ikke, at der i perioder ikke kan være ventetid. Hver henvisning vurderes ud fra barnets og familiens aktuelle situation og behov.

Strandbakkehuset kontakter den pågældende familie eller afdelingen, hvor barnet/den unge er indlagt inden for to hverdage fra modtagelse af henvisningen.

Når vi har modtaget henvisningen, vil vi desuden kontakte familien med henblik på en samtale og yderligere information om barnets/den unges fysiske, psykiske, sociale og åndelig-eksistentielle symptomer samt den enkelte families samlede behov for støtte og aflastning.


Frit hospicevalg

I Danmark er der to børne- og ungehospicer:Strandbakkehuset, som er beliggende på Strandbakken 1, 8410 Rønde, samt Lukashuset, som er beliggende Bernstorffsvej 20, 2900 Hellerup.Der er frit hospicevalg i Danmark, og begge hospicer modtager patienter fra hele landet. Det betyder, at man selv har mulighed for at vælge, hvor i landet man ønsker at blive indlagt på hospice. Indlæggelse på hospice er gratis for familien.

For patienter uden for Region Midtjylland kan der i nogle tilfælde blive tale om egenbetaling af transport.

Sådan sender du en henvisning


For alle fagpersoner:

Henvisningen skal følges af et udfyldt henvisningsskema

DOWNLOAD henvisningsskema HER


For fagpersoner i Region Midtjylland:

Henvisningen sendes elektronisk til Strandbakkehuset via et lukket og sikkert system: Region Midtjyllands EPJ (Elektronisk Patient Journal).

Henvisningsskemaet udfyldes som en SFI i EPJ.

Strandbakkehuset afd. SBH 7082.02.0
Lokationsnummer: 5790002510205


For fagpersoner uden for Region Midtjylland:

Henvisning samt udfyldt henvisningsskema sendes via sikker mail til mail@strandbakkehuset.dk.

Fagpersoner såvel som familie eller andre pårørende er velkomne til at kontakte os med spørgsmål til indlæggelse, eller hvis du/I ønsker at besøge Strandbakkehuset inden en henvisning udarbejdes eller en indlæggelse planlægges.

Kontakt afdelingsleder Lisbeth Højer på tlf. 7841 3444 eller hospiceleder Dorit Simonsen på tlf. 7841 3403.STRANDBAKKEHUSET 

- det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark

Strandbakkehuset tilbyder en lindrende indsats til børn og unge med livsbegrænsende eller livstruende sygdom. Der kan være behov for et ophold i Strandbakkehuset undervejs i barnets sygdomsforløb eller i forbindelse med livets afslutning.


Læs mere om ophold på Strandbakkehuset her


OFFICIEL INDVIELSE 

H.K.H. Kronprinsesse Mary har indviet Strandbakkehuset - Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice

Onsdag 16. juni 2021 blev en stor dag i Strandbakkehusets historie hvor H.K.H. Kronprinsesse Mary officielt indviede huset.
Det blev en festlig dag for både personale, bestyrelse og gæster.

Se billedreportage og læs pressemeddelelse her»


SØSKENDE CITATER

Liv 11 år

"Jeg er glad, når jeg er her på Strandbakkehuset. Jeg skal ikke tænke på skole og alt dét, jeg skal gøre der. Jeg havde håbet på, at vi kunne være her noget længere tid. Jeg tror, mor og far også slapper af her. Det er rart at være sammen og opleve en tur til Kattegatcenteret på min fødselsdag. Det er hyggeligt, at det er flere børn her - så er der flere at lege med. Nogle gange keder jeg mig ligesom derhjemme, så driller jeg min søster. Men det er mere derhjemme. Nogle gange kan det være irriterende, at alle spørger om min bror."


Aura 8 år

"Dejligt at være her. Man kan lave alt muligt - lege med andre, hvilket er hyggeligt. Jeg savner mine veninder derhjemme; jeg var ked af det i går. I går var ellers en god dag - vi legede dyrehospital 3 piger sammen. Mor har slappet af her, det er dejligt. Det er dejligt, at hele familien kan være sammen om aftenen. Der sker også nogle gange derhjemme. Det kan godt være irriterende, når vi ikke kan være sammen hele familien."

 • Strandbakkehusets arkitektur skaber forudsætninger for liv, leg og lindring
  02/05/2024
  Strandbakkehusets arkitektur skaber forudsætninger for liv, leg og lindring

  Effektteamets research, viden og feltstudier har dannet et afgørende grundlag for valget af arkitektoniske virkemidler i Strandbakkehuset; fra de indledende faser til byggeriets færdiggørelse og nu, hvor projektet er genbesøgt og evalueret.

  Læs mere
 • Indslag i Go' morgen Danmark
  30/10/2023
  Indslag i Go' morgen Danmark

  Børnehospice kan lindre og aflaste familier til syge børn. Merles mor ville gerne have kendt til den mulighed tidligere.

  Læs mere
 • National Hospicedag
  31/08/2023
  National Hospicedag

  7. september er National Hospicedag


  I fællesskab sætter samtlige hospicer i Danmark fokus på alt det et hospice står for; nemlig lindrende behandling, medmenneskelig omsorg og pleje for både patienter og pårørende samt et højt sundhedsfagligt niveau.

  Fordelt i hele landet er der 19 hospicer og 2 børnehospicer. Vi er alle specialiserede behandlingstilbud for mennesker med alvorlige og livstruende sygdomme, der har komplekse problemstillinger.

  Strandbakkehuset holder ikke åbent hus i forbindelse med National Hospicedag.

  Strandbakkehuset og Hospice Djursland har til denne dag designet en flyer i fællesskab, som vil blive delt rundt i lokalområdet. Vi vil ikke holde åbent hus på denne dag.


  Formålet med National Hospicedag er at sprede budskabet om, at et hospice er et specialiseret behandlingstilbud for mennesker med alvorlige og livstruende sygdomme, der har komplekse problemstillinger. Målet er at fremme udviklings- og forskningsmulighederne inden for palliation.

  Et ophold på hospice er gratis for alle, der lider af alvorlige og livstruende sygdomme, der kræver en specialiseret behandling og omsorg. Det er enten en sygehuslæge eller patientens egen læge, der henviser til hospice. Her bliver patienten taget godt hånd om af både læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, psykomotoriske terapeuter, psykologer, præster, socialrådgivere og musikterapeuter. Alle med særligt fokus på palliativ indsats.

  Du kan læse meget mere om hospice, hospicefilosofien og Strandbakkehuset her på vores hjemmeside.

  Læs mere
 • Stjernestund i Strandbakkehuset
  06/07/2023
  Stjernestund i Strandbakkehuset

  Viggas Første Cykeltur

  Læs mere

Subtitle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ac mauris velit. Nulla varius urna orci, non venenatis quam lobortis varius. Duis ut nunc id turpis mollis aliquet sed quis ante. Nunc gravida turpis a vehicula scelerisque. Suspendisse faucibus, quam non tempor pulvinar, arcu massa commodo neque, id convallis diam justo molestie velit. Aliquam dictum orci tortor. Morbi elit nunc, luctus at consectetur vitae, porttitor a nibh. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nam auctor, tellus id semper pretium, enim orci tempor nulla, at tristique quam arcu sit amet elit.