Indvielse

16-årige Noa Lindgaard Liljegrenviste H.K.H. Kronprinsessen en af Strandbakkehusets fire familieboliger.

Landets første nybyggede børne- og ungehospice, Strandbakkehuset i Rønde på Djursland, fik onsdag 16. juni besøg af H.K.H. Kronprinsessen, der indviede hospicet.

Regionsrådsformand Anders Kühnau, hospiceleder Dorit Simonsen og bestyrelsesformand Jørgen Keinicke viste H.K.H. Kronprinsessen rundt i de nybyggede rammer, der er hædret som Årets sundhedsbyggeri 2021.

- Jeg er utroligt stolt over at vi nu også i Vestdanmark kan tilbyde hospiceophold til børn, unge og familier. Strandbakkehuset er et unikt tilbud i unikke rammer, som jeg gerne vil takke frivillige, lokalsamfundet og mange andre støttere for at hjælpe på vej, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

- Det var en stor ære at vise Kronprinsessen vores rammer og hverdag. Vores vision er, at alle børn og unge skal have de bedste muligheder for at få så meget som muligt ud af deres liv, uanset livsvilkår, siger hospiceleder Dorit Simonsen.

Fra venstre: afdelingsleder Lisbeth Højer, støtteforeningsformand Lena Andersen, tidligere beboer Noa Lindgaard Liljegren, regionsrådsformand Anders Kühnau, hospiceleder Dorit Simonsen og hospice-bestyrelsesformand Jørgen Keinicke.

Arkitekt Anders Tyrrestrup, AART architects, fortalte H.K.H. Kronprinsessen om byggeriet i Hjerterummet, hvor familier kan samles og slappe af.

Plads til fire i Vestdanmark
Strandbakkehuset tilbyder lindrende omsorg og behandling til børn og unge med livstruende og livsbegrænsende sygdom samt deres familier. Hospicet har fire pladser og er bygget sammen med Hospice Djursland, der er for voksne.

16-årige Noa Lindgaard Liljegren, der netop er flyttet hjem til sin familie i Svendborg, viste H.K.H. Kronprinsessen en af Strandbakkehusets fire familieboliger.

Noa Lindgaard Liljegren har en tumor i hjernen, som han har været i behandling for det meste af sit liv. Senest med protonstråler på Aarhus Universitetshospital i foråret, hvorefter han blev kørestolsbruger og flyttede ind på Strandbakkehuset.


DOWNLOAD pressemeddelelsen HER...

Alle fotos i denne artikel: Mikkel Berg Pedersen, Region Midtjylland