Velkommen indenfor

Sådan kommer Strandbakkehuset til at se ud

Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice bygges af CJ Group A/S og AART architects. Det nye vestdanske børne- og ungehospice, Strandbakkehuset, opføres på samme matrikel som Hospice Djursland i Rønde


- Vi fik fire rigtig fine forslag til det nye børne-og ungehospice, men jeg må indrømme, at CJ Group og AART arcitechts hold slog benene væk under os, da de præsenterede deres projekt, siger hospiceleder Dorit Simonsen.

- Holdet har været enormt grundige i deres forarbejde og virkelig sat sig ind i, hvem vi bygger til, og hvad bygningen skal kunne. De har formået at skabe både den rummelighed og hjemlighed, som familierne har behov for, med masser af gemmesteder til de mindste børn, og nicher, hvor de unge kan slænge sig. Derudover har holdet skabt et hus med stor respekt for medarbejdernes dagligdag og arbejdsmiljø og de frivilliges funktion. Vi er stolte af at være nået så langt, og at 'mursten og tag' nu er sikret. Den næste store opgave er at indsamle midler til inventar, hjælpemidler og andet udstyr.


- Vi er overordentligt taknemmelige for, at Ole Kirk's Fond og Den A.P. Møllerske Støttefond med deres generøse donationer har medvirket til at sikre, at byggeriet kan realiseres, fortæller Jørgen Keinicke, bestyrelsesformand for Strandbakkehuset børne- og ungehospice og Hospice Djursland. - Vi arbejder lige nu på højtryk fra alle sider på at igangsætte byggeriet og forventer at kunne markere startskuddet ved et første spadestik-arrangement først i november. Vi glæder os til i tæt samarbejde med alle involverede aktører at skabe det kommende børne-ungehospice i Vestdanmark. Vinderprojektet byder alle velkomne med en hjemlighed og lys og varme, som understreger vores vision med stedet – liv, leg og lindring, afslutter Jørgen Keinicke.


- Det nye børne- og ungehospice er en helt særlig opgave at bidrage til at løfte. For det kræver en dyb indlevelse at skabe rum for liv, leg og lindring. Ud over at skabe et tæt samspil med den omgivende natur og det smukke eksisterende hospice, har vi derfor også arbejdet bevidst med at skabe et sundt og stimulerende arbejdsmiljø. For vores antropologiske studier viser, at netop medarbejdernes trivsel er afgørende for at favne de børn, unge og familier, for hvem hospicet bliver deres hjem, fortæller Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner i AART architects.


Mille Nielsen mistede sin 16-årige datter, Clara, i 2018 efter at have tilbragt den sidste tid på et voksenhospice. Den erfaring har Mille haft mulighed for at bruge på en konstruktiv måde som deltager på de indledende workshops og som en del af holdet, der stod for udvælgelse af vinderprojektet. - Det er først og fremmest et hus, hvor man har mulighed for at være sammen som familie, fortæller Mille og fortsætter: - men samtidig kan man skabe ro omkring et sygt barn, hvis der er behov for det. Et barn med handicap kan føle sig inkluderet i huset og kan komme rundt, også i kørestol eller seng. Der er nogle fine fællesområder og nogle små hyggelige kroge, så der er plads til både samvær og ro. Lyset og skoven fornemmer man overalt i huset, og der er mulighed for at skabe nogle smukke minder.


Byggeriet forventes at tage et år, så de første familier kan bydes velkommen i det nye vestdanske børne- og ungehospice til november 2020.


FAKTA om Strandbakkehuset børne- og ungehospice:

  • Bygning på ca. 1300 m2
  • Fire familieenheder med to rum, eget badeværelse og altan
  • De fire pladser driftes af Region Midtjylland
  • Bygherre: Den Selvejende Institution Ejendommen Hospice Djursland
  • Bygningen bliver i forskudte planer
  • Materialer: tegl, egelameller, kobber
  • Solceller på taget
Download projektbeskrivelse for Strandbakkehuset børne- og ungehospice