Personerne bag Strandbakkehuset

Medarbejdere

I Strandbakkehuset er der brug for en bredt sammensat, tværfaglig medarbejdergruppe for at tilbyde den palliative indsats for børn, unge og deres familier, som anbefales af Sundhedsstyrelsen, og som Strandbakkehuset tager udgangspunkt i. 


Vores medarbejdergruppe tæller derfor mange fagligheder, forskellige uddannelser og erfaringer samt unik medmenneskelighed, der tilsammen dækker det brede felt, der kan omsættes til den pleje og behandling, som barnet/den unge og familien har brug for.

Mød menneskerne her

Ledelse

Den daglige drift og ledelse varetages af afdelingslederen i tæt samarbejde med hospicelederen. 

Lisbeth Refshauge Højer tiltrådte som afdelingsleder den 1. april 2020. Lisbeth præsenterer sig selv her.

Bestyrelse

Strandbakkehuset er organisatorisk sammenhængende med Hospice Djursland, da der er personsammenfald i ledelse og bestyrelse, og nogle medarbejdere vil varetage opgaver på begge institutioner. Der er altså tale om både selvstændighed og sammenhæng imellem Strandbakkehuset og Hospice Djursland. 

Se bestyrelsen her

Frivillige

Strandbakkehuset har engagerede frivillige, som spiller en vigtig rolle i i vores vision om hjemlige rammer. De kan i samarbejde med frivilligkoordinatoren, pædagogen og andre medarbejdere tilrettelægge forskellige arrangementer, kreative aktiviteter, spille spil, lege og gåture. Som et medmenneske uden specifikke faglige opgaver kan den frivillige være et berigende element til de professionelles arbejde.

Der skal ske en systematisk udvælgelse og vurdering af egnethed af de frivillige, ligesom der skal foreligge en tydelig afgrænsning mellem de professionelles og de frivilliges arbejde. Frivilligkoordinatoren arbejder med de frivillige på både Strandbakkehuset og Hospice Djursland, og er ansvarlig for rekruttering, uddannelse, supervision og koordinering af de frivillige.

Støtteforeningen for Hospice Djursland og Strandbakkehuset

Du kan læse mere om støtteforeningen på deres hjemmeside.

Vores samarbejdspartnere

Ud over det daglige personale har Strandbakkehuset en lang række samarbejdspartnere og frivillige. De igangsætter forskellige aktiviteter og støtter barnet/den unge, søskende og/eller forældre i leg og kreativ udfoldelse.


Krea-helt

Krea-helt Kathrine kommer en gang om ugen og inspirerer og motiverer til kreativ udfoldelse i Strandbakkehuset.
Når børn lever livet med kroniske diagnoser og gentagende behandlinger og indlæggelser som følgesvend, kan hverdagen være præget af anvisninger og begrænsninger. Som krea-helt skaber Kathrine et rum, hvor barnets egne valg og motivationer er i centrum. Der er højt til loftet og plads til forsøg og idéer — men der er også plads til “bare” at være til stede. Kathrine har øje for det enkelte barn og står klar til at støtte og lege med, men altid på barnets præmisser.

Legeheltene
Vores legehelt Sandie kommer en gang om ugen i Strandbakkehuset, hvor hun arbejder for at skabe et frirum for de indlagte familier. Omdrejningspunktet er leg og bevægelse, og hensigten er, at sygdom træder i baggrunden for en stund. Sandie skaber et frirum, hvor der er plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab. Et frirum, hvor nye venskaber kan opstå, og hvor følelsen af ensomhed formindskes.

De danske hospitalsklovne
Vi er så heldige at have et godt samarbejde med de danske hospitalsklovne. En gang om ugen kommer 1, 2 eller alle 3 hospitalsklovne, Makaroni, Petunia og Veranda på besøg i Strandbakkehuset. De Danske Hospitalsklovne arbejder for at møde og styrke indlagte børns livsglæde og livsmod ved at invitere dem med ind i en verden af fantasi, poesi og fortryllelse.


Bibliotekar
Vi har en del børne- og voksenbøger til fri afbenyttelse for familier i huset. Der er flere bøger på lager, og til at holde styr på alle dem har vi frivillig-bibliotekar Lisbeth, som står klar til at hjælpe en gang om ugen bl.a. med at skaffe bøger, målrettet de enkelte børn og voksne. 

Besøgshund
Besøgshunden Soffie og hendes ejer Elsa kommer på besøg en gang om ugen eller efter aftale. Soffie er en sød og venlig hund, som elsker at blive nusset om, og af og til når hun bedre eller nemmere ind til barnet, end mennesker gør. 


Besøgshest
Ponyen Lille D og hendes ejer Regitze kommer gerne på besøg i Strandbakkehuset. Vi kan ringe til dem og aftale besøg. Besøget foregår udendørs. Hvis børn ikke kan komme ud af sengen, kan sengene heldigvis køres udenfor.