Hospicefilosofien

Hospicefilosofien bygger på ideen om, at få den nødvendige hjælp til at kunne leve fuldt og helt til det sidste. Så hospice handler langt mere om liv end om død.

Ordet hospice betyder herberg, og er en gammel tradition, som dateres helt tilbage til korstogenes tid, hvor hospicer blev oprettet til at tage sig af de syge, de døende og de vejfarende. De syge blev indlagt på en plejeafdeling, imens de døende og de vejfarende delte lokaler. Baggrunden for denne opdeling var, at den dødende også blev opfattet som en rejsende, en rejsende på vej til Guds rige.

Formålet er at lindre og at give den syge og de pårørende mulighed for at dele de svære tanker, der er forbundet med sygdommen og den eventuelle død.

På et hospice er der læger, sygeplejersker og andre med erfaring inden for lindrende indsats. Det professionelle og højt specialiserede går hånd i hånd med respekt for det enkelte menneskes særlige værdi og medmenneskelig omsorg, hvor de nære og små ting også tillægges stor betydning.Livet har værdi og skal leves på en værdig måde.