Strandbakkedagen 2023

Lørdag d. 10. juni 2023

Lørdag d. 10. juni 2023 holdt vi vores 2. Strandbakkedag - og det havde vi set frem til, lige siden vi sagde farvel til familierne sidste år. Dagen kom med strålende sol. Frivillige havde sammen med Strandbakkehusets personale været i gang hele formiddagen med at gøre alting klar, smøre sandwich, pynte Sansehaven med vimpler og balloner og meget mere. I caféen stod bordene fint dækket og pyntet med blomster. Popcornmaskinen var på plads ved siden af slushicemaskinen, og "Den Glade Isbil" var forsigtigt manøvreret ind imellem stenløven, bænken og hængekøjen og så var vi klar. Familierne var indbudt til kl. 13, og i år havde over 60 personer meldt deres ankomst.Familierne kom og gensynsglæden var stor blandt både børn og voksne. Flere af børnene løb straks af sted klar til at indtage hjerterummet med musehus, akvarium og legetøj, men af hensyn til Strandbakkehusets beboere var alle dagens aktiviteter, bortset fra velkomsten i caféen, planlagt til at foregå udendørs.


I caféen bød Lisbeth velkommen og præsenterede dagens program. Vi sang "Buster" og Albertes "Lyse nætter", og der blev kigget rundt med blanke øjne og genkendelse i blikket, for denne dag sidder man ikke alene, men i et fælleskab af familier, der selv kender til sorgen og smerten. Der blev talt, spist, smilet og grædt. Stemningen i rummet var helt
særlig, og samhørigheden var til at få øje på. Legehelte, kreahelte og klovne lavede aktiviteter med børnene, og imens fik de voksne kærlige kram og gode snakke med personalet.


I Sansehaven stod kreahelten Cathrine klar med ansigtsmaling, bygning af papirbåde m.m. Nede i stilleskoven var der tændt bål og mulighed for at bage snobrød og riste pølser og brænde navne ind i en mindebænk. Vores legehelt Pernille havde arrangeret et løb med aktivitetsposter på gangbroen rundt om søen. Her var opgaver for både store og små, og klovnene var med overalt. Køen ved "Den Glade Isbil" var lang og utrolig hyggelig at stå i.


En af dagens mange aktiviteter var indvielsen af musikinstrumenterne i Stilleskoven. Husets musikterapeut Nanna spillede på den store marimba ved bålpladsen og akkompagnerede et blandet kor af familier og personale, der sang med på en ny sang om Stilleskovens mange dyr skrevet til lejligheden.


Dagen blev alt det vi drømte om og har endnu en gang vist os, hvor vigtig det er at skabe meningsfulde traditioner både for familierne og os. Vi mærkede endnu engang, hvor betydningsfuldt det er at mødes igen, se hinanden i øjnene og høre familiernes historier om det, vi har delt, hvordan det går og hvad de håber på. Det har stor værdi og blev italesat af mange.Tak fordi I kom. Vi glæder os til næste år.