National Hospicedag

7. september er National Hospicedag


I fællesskab sætter samtlige hospicer i Danmark fokus på alt det et hospice står for; nemlig lindrende behandling, medmenneskelig omsorg og pleje for både patienter og pårørende samt et højt sundhedsfagligt niveau.

Fordelt i hele landet er der 19 hospicer og 2 børnehospicer. Vi er alle specialiserede behandlingstilbud for mennesker med alvorlige og livstruende sygdomme, der har komplekse problemstillinger.

Strandbakkehuset holder ikke åbent hus i forbindelse med National Hospicedag.

Strandbakkehuset og Hospice Djursland har til denne dag designet en flyer i fællesskab, som vil blive delt rundt i lokalområdet. Vi vil ikke holde åbent hus på denne dag.


Formålet med National Hospicedag er at sprede budskabet om, at et hospice er et specialiseret behandlingstilbud for mennesker med alvorlige og livstruende sygdomme, der har komplekse problemstillinger. Målet er at fremme udviklings- og forskningsmulighederne inden for palliation.

Et ophold på hospice er gratis for alle, der lider af alvorlige og livstruende sygdomme, der kræver en specialiseret behandling og omsorg. Det er enten en sygehuslæge eller patientens egen læge, der henviser til hospice. Her bliver patienten taget godt hånd om af både læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, psykomotoriske terapeuter, psykologer, præster, socialrådgivere og musikterapeuter. Alle med særligt fokus på palliativ indsats.

Du kan læse meget mere om hospice, hospicefilosofien og Strandbakkehuset her på vores hjemmeside.

Download flyeren her