I skovens dybe stille ro

- hvad sker der i hospiceskoven?


Vi er i fuld gang med at lave et fantastisk uderum med plads til naturoplevelser for familierne på Strandbakkehuset, Hospice Djursland, og selvfølgelig også for andre, der har lyst til at gå en tur i hospiceskoven.


Rotary-klubberne på Djursland har taget initiativ til en indsamling blandt de vestdanske klubber, og med stort engagement og knofedt er det lykkedes dem at indsamle 3.5 mio. kr. Sikke en indsats fra alle involverede - godt gået!


Beløbet er doneret til Strandbakkehuset, og vi har i samarbejde med Rotary bedt Hede Danmark, som har stor ekspertise på området, om at lave et projekt, der opfylder vores visioner for vores udearealer.


Hede Danmark er nu i fuld gang med at føre visionerne ud i livet, og det er deres folk, du møder, hvis du går en tur i skoven. 


Du vil også kunne støde på de frivillige 'Skovfolk', som i virkeligheden er dem, der har den allerstørste viden om skoven. Skovfolkene har været tilknyttet Hospice Djursland, siden det hele startede i 2007, og de har på frivillig basis trofast passet og plejet skoven, og sørget for, at den har været tilgængelig for alle os andre. De kender skoven som ingen andre, og har givet værdifuld viden til projektet - en kæmpe tak til Skovfolkene.


Projektet indeholder:

  • Legegård for de mindste. Her vil der være sandkasse, sansegynge, slyngplanter og spejle - legegården er placeret i tæt forbindelse med Strandbakkehuset og er forbeholdt børnene på Strandbakkehuset
  • 'Troldesporet' - legeplads med udfordringer for større børn. Her kan man gynge, klatre og hænge med hovedet nedad, eller drøne en tur rundt på løbehjul på legepladsens gummibelægning
  • Udbedring af stisystemet, sådan at man kan komme rundt i kørestol
  • En fantastisk boardwalk i træ, som slanger sig rundt om søen, nogle steder højt oppe og andre steder helt tæt på vandspejlet. Turen rundt byder på små oplevelser og ophold undervejs
  • Frugtlund i en lysning beplantes med frugttræer
  • Madpakkehus med grillplads og siddepladser i egeplanker.

Lige nu imens der bliver arbejdet på projektet, fylder og larmer vi - men når projektet afleveres til foråret, bliver skoven igen stille. Til glæde og gavn for dyrelivet, naturen i området og for os, der vil nyde en stille stund i det skønne grønne uderum.


Vi døber skoven 'STILLESKOVEN', fordi vi ønsker, at mennesker, dyr og natur skal omgås med gensidig respekt og på naturens præmisser.


Vi glæder os som små børn til at kunne byde velkommen i STILLESKOVEN og håber, I vil nyde - og passe godt på - vores allesammens grønne uderum.


Se en planche over området her

læs Hede Danmarks projektbeskrivelse her