INDBLIK

- online nyhedsbrev fra Strandbakkehuset

Her kan du holde dig orienteret om Strandbakkehusets udvikling.

Vi vil opdatere denne side jævnligt med et overblik over de vigtigste ting, der er sket 'siden sidst', samt kaste et blik ind i den kommende tid.

Hvis du ønsker, kan du tilmelde dig "nyhedsbrevet", så du får en mail med et kort overblik over udviklingen og begivenhederne på Strandbakkehuset - når der er et nyt INDBLIK.

* påkrævet felt

I følge EU's Persondata forordning skal vi have din tilladelse til at sende vores nyhedsbreve til dig. Klik i feltet nedenfor, for at give tilladelse.


Læs mere om vores persondatapolitik her

Vi bruger Mailchimp til udsendelse af vores nyhedsbreve. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, godkender du, at vi overfører dine informationer til Mailchimp. Læs mere om Mailchimps persondatapolitik her.

2. INDBLIK marts 2020 

- velkommen til online nyhedsbrev fra Strandbakkehuset

Det kan være meget vanskeligt at finde lyspunkter i al den frygt og virak, der er med COVID–19. Vi er som mennesker pludseligt blevet farlige for hinanden, vores medmennesker er nogen, der potentielt kan true os på livet – vi må ikke være sammen, ikke røre ved hinanden og vi skal holde afstand fra hinanden. Det hele virker bare så forkert. Vi er vant til at være sammen, vise tillid og holde om hinanden, når vores verden opleves utryg, som den gør lige nu.

Lad os passe godt på hinanden - god læselyst!


Hospiceleder Dorit Simonsen

Vi ved, at også i denne svære tid følger mange tilblivelsen af Strandbakkehuset børne- og ungehospice med interesse. Allerede fra dag ét har vi prioriterede at få en hjemmeside i luften til 'de større nyheder' samt en Facebook- og Instagramprofil til de mindre og mere hverdagsprægede nyheder.


Både byggeriet og etableringen af organisation skrider støt og roligt fremad, og det forventer vi, at det fortsat vil gøre på trods af krisen. Vi, der arbejder helt tæt på projektet, har nogle gange svært ved at sætte ord på fremdriften, når vi bliver spurgt: Hvad er der sket, siden sidst? Der er helt sikkert sket en hel del, men hvad er det nu lige det er, helt konkret? 


Derfor har vi besluttet at samle de store træk i et nyhedsbrev, som vil blive udgivet ca. hver anden måned. Her er tanken, at man kan danne sig et overblik over status på projektet. Hvis man ønsker flere detaljer, kan man så enten lede efter information på hjemmesiden eller kontakte styregruppen, der altid gladeligt står til rådighed for spørgsmål – små og store.

Status på byggeriet

- COVID-19

Den alvorlige situation omkring COVID-19 påvirker os alle. Den påvirker samfundet, den påvirker arbejdspladser, den påvirker medarbejdere og den påvirker os som mennesker. Vi følger situationen tæt, og på Hospice Djursland har vi indrettet en arbejdsdag, der på mange måder ser anderledes ud, end den plejer. Og under de særlige omstændigheder er vi sammen om at stå den næste svære tid igennem, hvad så end den kommer til at bringe os.


Lige nu er byggepladsen stadig åben og i fuld funktion. Håndværkerne knokler på med oprejst pande, og vores entreprenør melder, at alt går efter planen indtil videre. Også han følger udviklingen af situationen tæt og er klar over, at det kan blive nødvendigt at undvære nogle af mændene på pladsen, da alle i denne situation skal have arbejdslivet og privatlivet til at hænge sammen. 


Alle samarbejder om at gøre det bedste, de kan, og det er vi utroligt taknemmelige for. Hvad de næste uger kommer til at betyde for byggeriets tidsplan, ved vi ikke, men lige nu holder planen.


Tak til alle, der holder hjulene kørende.


En lille delegation fra Byggeudvalget har været på udflugt til et køkkenfirma for at se det store udvalg af låger, bordplader og indmad til inventar til køkkenet, skabe i familieenheder og gæsteværelser samt skabe, skuffer og borde til diverse birum. Vi vil ikke løfte sløret for vores valg endnu - vi kan bare sige, at det bliver så flot...Det begynder at ligne noget

Byggeriet er i fuld gang. Soklen er støbt, og elementer til kælderens vægge blev ’kranet’ på plads i uge 10. Der er nu lagt ’låg’ på kælderen, og isoleringsarbejde samt arbejdet med at fylde til med jord omkring kælderen er gået i gang.

I uge 11 og 12 etableredes fundament i niveau -0,5 og 0.

Uge 13-19: Ventilationsarbejdet i kælderen er påbegyndt. Elektrikerne har trukket de første kabler, der graves ud til de sidste sokler, der har igen været landmåler på pladsen og der er lavet føringsrør for varme, el og vand. Der trækkes gulvvarmeslanger til familieenhederne og terrændækket niveau -0,5 støbes.

I de kommende uger sættes elementer til næste niveau, så nu kan vi snart se bygningen rejse sig fra jorden.

- foto: Kim Haugaard og Strandbakkehuset

Overskrift

Lisbeth beretter

tekst

tekst

Økonomisk overblik

- og hjælpende hænder fra varme hjerter

Strandbakkehuset er overordentligt taknemmelige over al den velvilje og hjælp, som vi modtager. Hjælp i alle afskygninger. Hjælp til at udbrede information om det kommende tilbud til familierne, praktisk hjælp, beslutningsmæssig hjælp og ikke mindst finansiel hjælp.


Driften af de 4 hospicepladser er sikret via en driftsoverenskomst med Region Midt på samme måde, som det eksisterende voksenhospice Hospice Djursland.


Men selve huset har vi selv skulle skaffe midlerne til. Og her har vi været afhængige af donationer. Vi har været så privilegerede, at to fonde trådte til med store beløb i starten af etableringsfasen. Det betød, at ’murstenene’ var sikrede. Deres udstrakte hænder - og betydelige økonomiske håndsrækninger - var desuden medvirkende til at blåstemple projektet i sin spæde opstart, og ikke mindst til at styregruppen kunne ’klø på’ med projektet med en forvisning om, at det økonomiske nok skulle falde på plads. 


Ligeså vigtigt er det, at andre, både fonde, privatpersoner, erhvervsdrivende, foreninger, ja sågar skoleklasser, har givet donationer til blandt andet indretning, inventar, medico-teknisk udstyr, hjælpemidler og legeredskaber.

For eksempel har Rotaryklubberne på Djursland taget initiativ til en indsamling til udeområderne omkring Strandbakkehuset og Hospice Djursland. De har aktiveret samtlige Rotaryklubber i Vestdanmark, som hver især arrangerer events til støtte for Strandbakkehuset.Det er hjertevarmende at se, hvordan engagerede mennesker tager initiativ til indsamlinger, både lokalt, regionalt og nationalt.

Vi vil sige en hjertelig tak til ALLE, der engagerer sig i det meningsfulde projekt, som Strandbakkehuset er. Et projekt der har til formål at hjælpe hårdt trængte familier og svært syge børn og unge med livsbegrænsende og livstruende sygdom.